Sneltestpunt-logo
Afspraak maken

Nieuws

Artikel in Nijkerk.nieuws

17 november 2020

Artikel in Nijkerk.nieuws

Sneltestpunt van Bettie Hendriksen test meer en meer op locatie

corona sneltest amersfoort

Half oktober berichtten wij, dat Specialistisch verpleegkundigen Bettie Hendriksen en Lydia van Grol een sneltestpunt openden.

We zijn intussen een maand verder en de dames zijn van plan om met hun team in de omgeving het testen op het bedrijventerrein in oa. Nijkerk verder uit te rollen.

Dat past in de ontwikkeling, dat ze bij steeds meer bedrijven testen op locatie afnemen, naast hun “eigen’ locatie in het congrescentrum Connnexion Point aan de Natriumweg 6 in Amersfoort.

Wattenstaafje

Inmiddels wordt er onder supervisie van een Big geregistreerde arts ook de neusswap (wattenstaafje)  ingezet. Daarvan worden de positief geteste personen doorgegeven aan de GGD. Het voordeel van de neusswap-sneltest is dat het bij de eerste verdachte klachten al ingezet kan worden.
Hierdoor kunnen ze al sneller en een nog breder publiek bedienen met hun Covidsneltesten.

Naast het testen op bedrijfslocaties is de afgelopen week ook door zorginstellingen een beroep op de dames gedaan, bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg. Daar is de inzet van een neusswap bijna onmogelijk. Voor deze doelgroep is de vingerprik en daarbij op locatie testen een goed en waardevol alternatief. Uiteraard moet er met de vingerprik/ antistoffentest rekening gehouden worden met de incubatietijd.
Daarnaast bemerken de dames dat de antistoffentest ook ideaal is voor een grote doelgroep die benieuwd is of zij in het verleden antistoffen en immuniteit hebben aangemaakt tegen COVID-19.

Copyright © 2022 - Brovisuals
arrow-up