Sneltestpunt-logo
Afspraak maken

Nieuws

Covid-19 sneltestpunt in Austerlitz

19 februari 2021

Covid-19 sneltestpunt in Austerlitz

Covid-19 sneltestpunt in Driebergen
Wijkverpleegkundige en huisarts slaan handen ineen
[AUSTERLITZ] Sneltestpunt.nl gaat op maandag 22 februari Covis-19 testen aanbieden in het dorpshuis in Austerlitz. Het is de vijfde locatie van Sneltestpunt.nl, die desgevraagd ook sneltesten bij bijvoorbeeld bedrijven en scholen op locatie verzorgd.
Sneltestpunt.nl is een initiatief van Focus op Beter, met als doel om vanuit maatschappelijke betrokkenheid verdere verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Initiatiefneemster Bettie Hendriksen is psychiatrisch- en wijkverpleegkundige en heeft onder andere gewerkt in Austerlitz en Driebergen. Ze is als BIG geregistreerd verpleegkundige niet alleen ondernemend, maar ook zeer betrokken en bewogen met wat er speelt in de maatschappij.
Bettie: ,,We starten met testen tijdens de ochtenduren. Als het drukker wordt, voegen we daar de middagen bij. Eerst maar eens even kijken hoe het testen gaat verlopen.’’
Sneltestpunt verzorgt twee type sneltesten: de antigeen sneltest (neusswab) van Abbott deze is door het RIVM gevalideerd en geadviseerd door het Ministerie van Volksgezondheid, GGD en het OMT. Bettie: ,,De andere sneltest gaat via de vingerprik, waarmee je snel weet of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam.’’ De inspectie van VWS heeft voor ons testpunt een officiële goedkeuring afgegeven omdat we voldoen aan de landelijke richtlijnen. Daarnaast werken wij samen met de GGD en geven de positief geteste personen via een beveilig systeem door zodat de GGD dan het bron en contactonderzoek kan starten.
Bettie is blij met de professionele ondersteuning en grote betrokkenheid van voormalig Veenendaalse huisarts Richard Harting: ,,Wij zijn erg tevreden dat hij zich aan onze testlocatie heeft verbonden. Huisarts Harting heeft ons allemaal getraind in het zorgvuldig afnemen van de neusswab. Daarnaast is hij zelf ook regelmatig aanwezig op onze locaties om testen af te nemen.’’ Naast de aanwezigheid van de huisarts wordt de testlocatie grotendeels bemand door gespecialiseerde verpleegkundigen en zelfs een kinderverpleegkundigen.
Als extra service biedt Sneltestpunt tegen betaling een Non-Covid reisverklaring aan. Deze Engelstalige verklaring wordt ondertekend door de arts of onder supervisie van de arts door de verpleegkundige met een big-registratie. Deze kan men gebruiken bij een eventuele reis waarvoor de antigeentest voldoende is. De verklaring wordt tegelijkertijd na het afnemen van de neusswabtest afgegeven. Wij adviseren u om vooraf de voorwaarden van het land van bestemming te checken of de antigeentest hieraan voldoet. Deze zijn terug te lezen op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen omdat de eisen en voorwaarden van diverse landen kunnen verschillen.)
Bettie: ,,Wij testen 3x per week bij een onderneming waarvan de medewerkers tijdens het weekend naar Duitsland gaan. Met de juiste reisdocumenten kunnen ze zonder extra maatregelen makkelijk de grens over en weer terug.’’
HEINEN & HOPMAN Het bedrijf Heinen & Hopman uit Bunschoten is tevreden over Sneltestpunt, laat het desgevraagd weten: ,,Wij maken al enige tijd gebruik van de service van het Sneltestpunt bij ons op locatie. Het is voor ons een uitkomst, onze medewerkers zijn kort uit de productie en kunnen na een negatieve test gelijk weer verder met hun werk. Daarnaast is het fijn dat bij ons op locatie de reisdocumenten voor onze medewerkers geregeld kunnen worden.’’
Om het testen op Covid-19 voor iedereen bereikbaar te houden, kost het testen € 59,95 en een Non-covid reisverklaring € 85,00. Deze is in het Engels verkrijgbaar. Daarnaast hebben we extra aandacht en tijd voor kinderen van 4-12 jaar, dit is ook een apparte keuze in het reserveringssysteem
Sneltestpunt beschikt ook over locaties in Putten, Bunschoten (bedrijventerrein) , Amersfoort en Barneveld.
Sneltestpunt.nl, Schoolweg 2, Austerlitz. Eigen Ingang aan de zijkant van het gebouw. Telefoon 085-016047. Email info@sneltestpunt.nl of internet Sneltestpunt.nl.

Copyright © 2022 - Brovisuals
arrow-up